Lansirana borbena inačica Galaxy S20 telefona

  • Objavljeno u Novosti
image

Spremate li se ići u borbene ili mirovne operacije u nekim nestabilnim dijelovima svijeta, ili želite samo glumiti Ramba pred društvom u kafiću, Samsung vam donosi specijalno izdanje svojeg aAdroid flagship telefona pod nazivom Galaxy S20 Tactical Edition.

Kao što mu i samo ime govori, ovo je telefon optimiziran za "taktičke operacije", pa osim super izdržljivog kućišta donosi i brojne specijalne softverske značajke koje mu pojačavaju sigurnost i olakšavaju upravljanje vanjskim uređajima.

To znači da je kompatibilan s vojničkom opremom i odjećom, pa ga između ostaloga možete nositi na prsima u specijalnom odjeljku, povezati s naočalama za noćni vid, omogućiti automatsko uključivanje i isključivanje zaslona, a tu je i stealth mode koji će isključiti LTE i emitiranje RF signala.

Za sigurnost podataka se brine Samsung Knox, koji se koristi i na "civilnim" telefonima Samsunga, ali tu je i još nekoliko posebnih značajki među kojima su "DualDAR" arhitektura koja dodaje dodatna dva sloja enkripcije, čak i kada je uređaj isključen ili neautoriziran.

Ta značajka je izrađena prema NSA standardu, odnosno CSFC-u (Commercial Solutions for Classified Component’s List) i MDF PP-u (Mobile Device Fundamental Protection Profile), pa se može reći da bi ga voljeli James Bond i druge poznate špije.

Uređaj je odobrilo američko Ministarstvo obrane za korištenje uz Android 10 Security Technical Implementation Guide (STIG).

Ako biste si ga željeli nabaviti za po doma, morate znati da se neće naći u klasičnoj slobodnoj prodaji, jer će ga distribuirati isključivo preko odabranih IT partnera u trećem kvartalu ove godine. Obzirom da smo u NATO-u, vjerujemo da bismo si ga mogli nabaviti preko reda uz malo potezanja neke veze ili vezice.

Više detalja možete pronaći u službenoj objavi Samsunga na ovoj poveznici.

Podijeli