iPhone ćete moći locirati čak i kada je isključen

  • Objavljeno u Novosti
image

Apple je na WWDC21 konferenciji za developere službeno predstavio iOS 15, čija je preview inačica već dostupna, a stabilni build namijenjen svim korisnicima podržanih telefona pojavit će se ove jeseni.

Među poboljšanim značajkama i softverskim ažuriranjima iOS-a 15 Apple je istakao nadogradnju značajke Find My, a sada pojašnjava koja će biti njezina najveća korist.

U većini slučajeva kada vam netko ukrade telefon, prvo što napravi je da ga isključi, čime doslovce onemogućuje praćenje njegove lokacije. Apple sada to rješava u iOS-u 15, pa će se iPhone moći pratiti čak i kada je isključen.

Ekipa iz Cupertina ne navodi detalje o tome kako to funkcionira, no najvjerojatnije se radi o sustavu poput AirTaga koji omogućuje iPhoneu "pinganje" lokacije u određenim intervalima.

iOS 15 će biti dostupan korisnicima iPhone 6s telefona i novijih uređaja, no zasad nije jasno hoće li spomenuto ažuriranje Find My značajke biti dostupno svima koji će dobiti novi operativni sustav, ili samo vlasnicima novih iPhoneova.

Podijeli