Instalirajte Android OS na Nintendo Switch

  • Objavljeno u Novosti
image

Developeri s XDA Developers foruma objavili su prvi javno dostupni Android firmware ROM za Nintendo Switch konzolu koji radi na Android 8.1-temeljenom LineageOS-u 15.1 na kompatibilnim modelima Nintendove konzole.

Valja naglasiti da je ovo potpuno neslužbena distribucija bez podrške Nintenda i da je ponešto bugovita, što uključuje probleme s trajnošću baterije i autorotacijom, no sve glavne značajke funkcioniraju, pa dobivate mali Android tablet s kontrolerima i možete surfati webom, igrati 3D igre i koristiti aplikacije kao na drugim Android uređajima.

Pored toga developeri navode da se firmware temelji na Androidu koji je povezan s NVIDIA Shield TV-om, pa ćete na Switchu moći igrati ekskluzivne Tegra naslove poput Borderlandsa i Half-Lifea 2.

Da biste instalirali ovaj Android firmware na svoj Nintendo Switch morat ćete imati model "hackabilne" konzole i znati ponešto o moddingu, a vrlo je lako moguće da ga nećete moći instalirati na najnovije modele Switcha.

Znajte da ovo radite isključivo na vlastitu odgovornost, a ako vas tako jako zanima kako Android OS radi na Switchu, sve datoteke i upute pronaći ćete na ovoj poveznici.

Podijeli