HP lansirao svoj prvi 15 inčni AMOLED laptop

  • Objavljeno u Novosti
image

Neki izlagači na ovogodišnjem CES 2019 sajmu odlučili su predstaviti nove modele postojećih linija uređaja koji su osvježeni novim tehnologijama, pa je tako i HP predstavio prvi 15-inčni konvertibilni laptop na svijetu s AMLOED zaslonom koji će vam pružiti veće bogatstvo boja i brže vrijeme odziva, a u ponudi će se naći i podrška za HDR.

Obzirom da je HP krajem prošle godine već osvježio Spectre liniju novim hardverom, AMOLED zaslon je zapravo jedina nova stvar, što znači da ćete prijenosnik dobiti s nekim od Intelovih procesora najnovije generacije, do 16 GB RAM-a i 512 GB pohrane. 

Laptopi s AMOLED zaslonom doduše već postoje, no ovo je prvi s dijagonalom od 15 inča, pa je jasno da HP ovime želi pomesti Appleov MacBook. 

HP kaže da će vam novi Spectre prijenosnici ponuditi 20% bolje performanse u odnosu na prošlu generaciju, a možete ih naručivati s opcijskom grafikom NVIDIA GeForce GTX 1050Ti s Max Q dizajnom.

Mada je prodaja najavljena već za ožujak ove godine HP još nije rekao kako će se kretati cijene novih Spectre 15 prijenosnika, odnosno koliko će ih AMOLED zaslon poskupjeti.