Haker postao šef sigurnosti u Twitteru

  • Objavljeno u Novosti
image

Nekoliko mjeseci nakon Bitcoin hacka koji je kompromitirao brojne profile visokoprofilnih korisnika među kojima su bili Elon Musk, Bill Gates i Jeff Bezos, popularna društvena mreža za mikro-blogging, odlučila je zaposliti novog šefa za računalnu sigurnost. Odabrali su Peitera Zatka, poznatijeg po svojem hakerskom nadimku Mudge, koji je istraživao računalnu sigurnost za Google Advanced Technologies and Projects Grupu, a prije toga je radio za američku vojnu znanstvenu organizaciju DARPA, na detekciji cyberšpijunaže.

Mudge kaže kako će prvo testirati sve aspekte računalne sigurnosti i integriteta Twittera, a potom implementirati nova sigurnosna rješenja, a neka među njima će biti prilično nekonvencionalna. Mada ne iznosi detalje svojeg novog pristupa sigurnosti, kaže da namjerava zbuniti cyber kriminalce "manipuliranjem podacima koje mogu dobiti s platforme o načinu interakcije korisnika s objavama".

Ukratko rečeno, Mudge će sada nekoliko mjeseci provoditi u hakiranju Twittera, a potom će raditi na njegovoj zaštiti. Nije loš posao, zar ne?

Twitter je Mudgeu dao potpuno otvorene ruke i odgovarat će jedino šefu (CEO-u) tvrtke Jacku Dorseyu.

Podijeli