Google Nexus 7 telefon će raditi LG, a ne Huawei

  • Objavljeno u Novosti
image

Glasina koju prenosi korejski medij eToday, poziva se na "pouzdani izvor" koji je potvrdio da su Googlevi inženjeri nedavno stigli u Južnu Koreju, posjetili stožer LG-a i nekoliko njihovih tvornica u kojima se proizvode neke od komponenti za pametne telefone poput ekrana.

U istoj se glasini govori da je razlog toj posjeti finaliziranje projekta Nexus pametnog telefona pod radnim nazivom "N000", koji bi se pri izlasku na tržište trebao zvati Nexus 7, mada već postoji tablet s tim imenom.

Moramo priznati da nam ova glasina stvara priličnu zabunu, jer ukoliko LG doista radi novi Nexus telefon, znači li to da Huawei radi Nexus tablet? Ne vjerujemo da će se u isto vrijeme pojaviti Nexus tablet i Nexus telefon koji će se zvati Nexus 7, pa nekako imamo osjećaj da je u čitavoj ovoj priči jedino možda točno da su Googleovi inženjeri bili u posjeti LG-u, no jesu li tamo "sklapali" Nexus 7 telefon/tablet, ili su samo pogledali neku novu tvorničku liniju s industrijskim robotima, saznat ćemo vjerojatno na idućoj Google I/O konferenciji.

Podijeli