Google gasi aplikaciju Allo

  • Objavljeno u Novosti
image

Googleova aplikacija za chatanje Allo izašla je 2016. godine, no nije uspjela uzeti iole značajniji broj korisnika drugim popularnim programima i aplikacijama tog tipa, pa ju je Google sada odlučio ugasiti.

U svojem blogu Google navodi da je već ranije ove godine prestao s razvojem aplikacije ali kaže da je od rada na njoj puno naučio, pa će neke značajke poput Smart Replya, GIF-ova i podrške za desktop računala zadržati, ali će se u potpunosti fokusirati na aplikaciju Messages. Pored toga navode da će korisnici sve svoje konverzacije moći izvesti i sačuvati, a kako to mogu učiniti naći će na ovoj poveznici.

Aplikacija će prestati funkcionirati 1. ožujka 2019. a nakon toga će se izbrisati sve vaše poruke, uključujući anonimne poruke i sigurnosne kopije.

Mediji koje ste već preuzeli na uređaj nalaze se u mapi Google Allo u aplikaciji Google fotografije. Da biste bili sigurni da će se fotografije i videozapisi spremati, otvorite mapu Allo i uključite opciju Sigurnosno kopiranje i sinkronizacija. Fotografije će se zatim sigurnosno kopirati u Google fotografije. Kada deinstalirate Allo, mapa Google Allo i fotografije koje se u njoj nalaze ostat će u aplikaciji Fotografije.

Ako vaš asistent ima pristup Google računu, a opcija Aktivnost na webu i u aplikacijama je uključena, vaši razgovori s Google asistentom spremit će se na stranicu Moja aktivnost na vašem računu. Aktivnosti Google asistenta možete izbrisati kad god poželite.

Recite nam iskreno jeste li ikada uopće isprobali Allo?