Game streaming servis za mobilne igre

  • Objavljeno u Novosti
image

Game streaming je jedna od vrlo obećavajućih stvari u gamingu, no ne mislite da na tome rade samo Microsoft, Google i Sony za PC igre i high-end konzolaške naslove, jer je sada u Velikoj Britaniji u suradnji s teleoperaterom Vodafoneom pokrenut servis pod nazivom Hatch koji je namijenjen game streamingu igara za pametne telefone i funkcionira isključivo na novoj Vodafoneovoj 5G mreži pomoću nekog od zasad rijetkih podržanih 5G telefona.

Slično kao što funkcioniraju drugi servisi tipa Google Stadia, Hatch vam također omogućuje da plaćanjem mjesečne pretplate igrate veliki broj premium naslova bez instalacije.

Usluga će koštati 6,99 britanskih funti mjesečno (57 kn), a za te novce ćete imati pristup u više od 100 igara među kojima su Monument Valley, Hitman Go, Badland i veći broj Angry Birds naslova te neke ekskluzive za Hatch platformu.

U ponudi se nalazi i posebna sekcija za dječje igre, a čak i oni koji se neće pretplatiti moći će imati pristup u nekih 20 naslova.

Osim 5G podrške za telefon koji se može spojiti na Hatch ne traže neke velike hardverske zahtjeve, što znači da je dovoljno imati Android 6.0 i više od 1 GB RAM memorije, a kažu da će raditi i na nekim Android televizorima i set-top boxevima. Rekli bismo da 5G dolazi na velika vrata u gaming i ovo bi možda moglo postati trend.