EA počeo testirati svoj servis za cloud gaming

  • Objavljeno u Novosti
image

Electronic Arts je objavio početak "tehničkog testiranja" svojeg servisa za cloud gaming koji se razvija unutar projekta Project Atlas. To znači da će odabrani igrači koji uđu u program testiranja moći isprobati igranje u oblaku na 4 PC igre, FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed Rivals i Unravel.

Servis omogućuje korisnicima neograničeno igranje PC naslova u visokoj kvaliteti na bilo kakvim uređajima, bez obzira na hardver koji koriste, putem računalnih sustava u podatkovnim centrima. To znači da ćete uz plaćanje mjesečne pretplate imati pristup u brojne igre bez potrebe da ih kupujete, a za igranje ćete moći koristiti bilo koji uređaj pod uvjetom da imate dobru internetsku vezu.

Slične planove cloud gaminga imaju i brojni drugi igrači poput Microsofta, Googlea i Sonya koji su također najavili svoje servise kroz platforme Stadia, Project xCloud i PlayStation Now.

Testiranje će omogućiti EA-u da isproba performanse svojeg cloud gaming servisa u kako kažu, "stvarnom svijetu sa stvarnim igračima", a oni će za sada servisu moći pristupiti samo PC računalom, mada je u planu da se kasnije igranje testira i na drugim uređajima, pa ćete primjerice moći igrati PC igre poput FIFA 19 nogometa na svojem pametnom televizoru bez potrebe za računalom.

Pored toga EA želi testirati servis na različitim mrežama s nestabilnom propusnošću i raznovrsnim brzinama prijenosa podataka, kako bi ustanovio kakvi su minimalni i preporučeni mrežni zahtjevi te kako se njegovi serverski sustavi nose s velikim brojem gamera. 

Ukoliko želite dobiti priliku da vas uključe u testiranje, prijaviti se možete putem ove poveznice, no mi smo se registrirali i još nismo dobili tu mogućnost, pa je pitanje hoće li test uopće biti dostupan gamerima iz Hrvatske.