Dostupan Intel XeSS 3DMark benchmark

  • Objavljeno u Novosti
image

Ako spadate među korisnike koji su kupili 3DMark Advanced Edition nakon 8. siječnja 2019. godine, sada ga možete besplatno nadograditi s novim benchmark testom za Intel XeSS grafiku.

Da biste uopće mogli pokrenuti Intel XeSS benchmark, morate imati PC konfiguraciju opremljenu GPU-om koji podržava Intel XeSS i Microsoft DirectX ray tracing Tier 1.1.

Kompatibilni XeSS GPU-ovi uključuju Intel Arc GPU-ove, kao i AMD Radeon i NVIDIA GeForce GPU-ove i grafičke kartice s podrškom za Shader Model 6.4. Uz to vaše računalo mora raditi na operativnim sustavima Windows 11 ili Windows 10 64-bit, verzije 20H2 ili novije.

Ako još niste kupili 3DMark Advanced Edition, kopije su dostupne za kupnju na Steamu ili izravno na web stranici UL Benchmarks.

UL Benchmarks na svojoj stranici objašnjava kako benchmark funkcionira:

"Test renderira scenu temeljenu na 3DMark Port Royal benchmarku dva puta kako bi pokazao učinak XeSS-a na performanse i kvalitetu slike. Prvo pokretanje mjeri osnovnu izvedbu renderiranjem scene s vremenskim uklanjanjem aliasinga (TAA) u izlaznoj razlučivosti. Drugo pokretanje renderira scenu u nižoj razlučivosti, a zatim koristi odabrani XeSS način rada za povećanje veličine okvira na izlaznu razlučivost. Zaslon s rezultatima prikazuje vam prosječni broj sličica u sekundi iz svakog pokretanja i razliku u performansama izraženu kao postotak."

Podijeli