Discord voice chat dolazi na Xbox

  • Objavljeno u Novosti
image

Xbox Insideri već imaju priliku isprobati glasovnu komunikaciju Discordom na Xbox konzolama, a ta bi značajka uskoro trebala stići svim korisnicima.

Proces povezivanja Xbox i Discord računa i pokretanja glasovnog razgovora zasad je prilično složen. Najprije morate preuzeti mobilnu aplikaciju Xbox jer ćete svoj telefon koristiti za prijenos Discord poziva na Xbox. Zatim morate povezati svoj Xbox račun sa svojim Discord računom. Ako ste ih povezivali u prošlosti, upute navode da ćete to morati učiniti ponovno kako biste prihvatili nova glasovna dopuštenja.

Nakon što to učinite, kad god želite razgovarati sa svojim prijateljima iz Discorda na Xboxu, možete započeti poziv na Discordu, pritisnuti gumb "prijenos na Xbox", odabrati Xbox konzolu u mobilnoj aplikaciji Xbox i gotovi ste. Također ćete moći pokrenuti prijenos s Discorda na radnoj površini ili webu, a prikazat će se QR kod koji otvara mobilnu aplikaciju Xbox.

Korisnici Xboxa čak će dobiti poruku "Isprobajte Discord glas na Xboxu" u odjeljku "zabave i razgovori" na nadzornoj ploči Xboxa

Discord glasovni chat je podržan na konzolama Xbox One i Xbox Series S/X.

Podijeli