ASUS ROG Flow X13 je opak gaming konvertibilac

  • Objavljeno u Novosti
image

Asus je na CES 2021 sajmu predstavio nekoliko moćnih gaming prijenosnika, uključujući nadograđeni ROG Zephyrus Duo 15 SE s dva ekrana kojeg sada pokreću novi AMD-ov Ryzen 9 5900HX CPU i grafika koja može ići do RTX 3080, a za vizualni dojam možete odabrati model s 300 Hz 1080p zaslonom, ili 120 Hz 4K ekran.

Osim "glavnog" hardvera, Asus je Zephyrus Duo 15 SE nadogradio i poboljšanim hlađenjem s pametnim rješenjem za protok zraka, koje će CPU i GPU hladiti znatno bolje, uz jednaku razinu buke kao prošlogodišnji model.

No po nama je puno zanimljiviji Asusov novi proizvod ASUS ROG Flow X13 ultratanki konvertibilac koji djeluje poput Lenovo Yoga ultraprijenosnika, no u potpunosti je posvećen gamingu, što je za uređaj ovakve forme prilično neobično.

Prijenosnik pokreću AMD Ryzen 9 5980HS procesor i GeForce GTX 1650 grafika, što ga čini vrlo solidnim gaming strojem koji može pokretati sve igre na tržištu u pristojnoj kvaliteti, no ako želite dobiti puno više, možete spojiti XG Mobile, eksterni GPU s podrškom za moćnu Nvidijinu gaming grafiku do RTX 3080.

Obzirom da se radi o konvertibilcu, prijenosnik možete složiti u "šator" za igranje u autobusu ili avionu, a ako želite dobiti najvišu moguću kvalitetu i najviše postavke u najzahtjevnijim video igrama, morate si ostaviti mjesta u torbi za vanjski XG Mobile eGPU koji će vam dodati 1,1 kg težine.

Za spajanje eGPU-a Asus je izradio vlastiti PCIe konektor koji omogućuje propusnost od 63 Gbps, što je osjetno više u odnosu na maksimalnu propusnost Thunderbolta 4 od 40 Gbps.

Kao i u slučaju sa Zephyrus Duo 15 SE prijenosnikom, X13 možete naručiti s dvije opcije zaslona, 120 Hz 1080p ili 4K ekranom.

Nama se jedino čini da je ekran dijagonale od 13 inča premali za high-end gaming, pa bi se moglo dogoditi da vam u igrama promakne puno detalja, no vjerujemo da mnoge to neće previše smetati.

Asus još nije objavio cijene za Flow X13 i Zephyrus Duo 15 SE, kao ni za XG Mobile eksterni GPU, a prodaja novih prijenosnika će započeti u SAD-u tijekom prvog kvartala 2021.

Snimku čitavog Asusovog streaming eventa na CES-u, u kojoj ćete vidjeti i brojne druge nove proizvode poput gaming monitora, periferije i supertajnog koncepta EATX gaming kućišta,  možete pogledati u ovom videu.