Apple prodaje Microsoftovu robu

  • Objavljeno u Novosti
image

Ako u posljednjih nekoliko godina ne pratite zbivanja na tržištu, mogli biste pomisliti da je svijet totalno poludio. Microsoft u svojim dućanima prodaje Samsungove telefone, njegovi uređaji rade na Androidu, a Google pomaže ekipi iz Redmonda u izradi novog internetskog preglednika.

Od sada na taj popis neobičnih dealova možete staviti još jednu stvar koju nikada ne biste očekivali prije par godina: Apple počinje prodavati Microsoftovu robu u svojim dućanima. Konkretno se radi o Microsoftovom Xbox Wireless Controlleru, kojeg Apple od nedavno podržava u svojim uređajima kroz softversku nadogradnju.

To znači da se Microsoftov kontroler može spajati na iPhoneove, iPade, Apple TV i Macove, kako bi korisnici mogli uživati u gamingu uz pomoć periferije koja je inicijalno bila namijenjena vlasnicima Xbox konzola.

Za razliku od Sonyevog Dualshock 4 kontrolera koji je također podržan u iOS 13, iPadOS, tvOS 13 i macOS Catalina operativnim sustavima, Xbox Wireless Controller se čak može kupiti u Appleovom dućanu po cijeni od 59,95 dolara, istoj po kojoj ga prodaje Microsoft u svojim storeovima, a vjerojatno ćete ga pronaći i po nižoj u nekim drugim dućanima poput Amazona.

Pitamo se što će biti sljedeće. iPhone s Windowsima?