VIDEO: Pametna boca ubija bakterije UV svjetlom

image

Britanski startup   LARQ razvija je istoimenu pametnu bocu u koju je integrirana tehnologija koja je prema njihovim riječima, "u stanju eliminirati 99,999% bakterija.

Boca koja se prodaje po ne baš maloj cijeni od 110 američkih dolara trebala bi vam omogućiti uživanje u čistoj vodi do 6 sati dnevno, zahvaljujući tehnološkom rješenju koje svaka dva sata UV svjetlom djeluje na vodu, a ubijanje bakterija možete pokrenuti i ručno pritiskom na gumb u trajanju od 60 sekundi, kao što možete vidjeti...

(0 glasova)

Epic nudi 6 besplatnih Batman igara

image

Epic Games već duže vrijeme ima običaj gamerima poklanjati igre iz svoje kolekcije, a sada po prvi puta odjednom u ponudi ima čak 6 naslova i to na temu najpoznatijeg šišmiša na svijetu - Batmana.

Igre dolaze u dva paketa (bundlea), odnosno Arkham Collection i LEGO Batman Trilogy , a pojedinačno su to naslovi Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City, Batman: Arkham Knight, LEGO Batman: The Videogame, LEGO Batman 2: DC Super Heroes i LEGO Batman 3: Beyond Gotham.

Jednom...

(0 glasova)

VIDEO: 300 robota u Singapuru čisti i priča viceve

image

Singapurska robotska tvrtka LionsBot sklopila je ugovor o najmu svojih LeoBot robota sa 6 lokalnih tvrtki koje se bave čišćenjem gradskih prostora. Prema tom ugovoru, LionsBot će tvrtkama iznajmiti flotu od čak 300 robota koji su uvježbani za pranje i čišćenje podova, kao što možete vidjeti u ovom videu .

Pored toga roboti su prema tvrdnji LionsBota vrlo zanimljivi javnosti, jer su duhoviti i interaktivni, pa bi između ostaloga ljude mogli zabavljati pričanjem viceva . Robotima se mogu postavljati i...

(0 glasova)

Za instalaciju launchera besplatno dobijete GTA SA

image

Ako vam već nije puna kapa raznih game launchera poznatih servisa, proizvođača i distributera igara, obradovat ćemo vas da je stigao još jedan, ovoga puta u izdanju Rockstar Gamesa koji predstavlja centralno mjesto za pristup u preuzimanje, igranje i dakako online kupnju njihovih naslova.

Kako bi ljude natjerao na instalaciju svojeg Rockstar Games Launchera , Rockstar je povukao pametan potez, pa će svima koji ga preuzmu pokloniti originalnu igru GTA: San Andreas

Ova akcija je limitiranog trajanja, što znači...

(1 Glasaj)

VIDEO: Prva perilica s filterom za mikroplastiku

image

Poznata turska tvrtka Arcelik koja je vlasnik mnogih europskih brandova bijele tehnike, koji uključuju Beko i Grundig , održala je konferenciju na IFA 2019 sajmu u Berlinu, na kojoj je prezentirala svoje nove tehnologije i proizvode s velikom ekološkom komponentom.

Osim cijenom pristupačnog hladnjaka na sunčevu energiju koji će biti posebno zanimljiv nerazvijenim zemljama z lošom električnom infrastrukturom, Arcelik je najavio i perilicu rublja koja prva u svijetu sadrži filtar za mikroplastiku , kao što možete vidjeti u ovom videu...

(1 Glasaj)

Uređaj prepoznaje marihuanu iz daha

image

Analizator daha koji prepoznaje količine unešenog alkohola u organizam odavno se koristi, posebice u prometnoj policiji i gotovo svaki vozač je barem jednom puhao alkotest.

Obzirom na sve veću uporabu marihuane, posebice u SAD-u i drugim zemljama u kojima je korištenje u rekreativne svrhe legalizirano, prometna policija ima potrebe za uređajem koji će omogućiti brže i jednostavnije testiranje vozača za koje sumnja da se nalaze pod utjecajem marihuane ili hašiša , obzirom da se do sada testiranje provodilo isključivo uzimanjem...

(0 glasova)

VIDEO: Dron riba iskače iz vode na raketni pogon

image

Znanstvenici Aerial Robotics Laba na Imperijalnom koledžu u Londonu razvili su plivajućeg multifunkcijskog drona pod nazivom AquaMAV koji doslovce može iskakati iz vode.

Kako bi izletio iz vode na "raketni pogon" AquaMAV koristi prah kalcijevog karbida (sjećate li se karabita ?). Kada se pomiješa s vodom taj prah stvara plin acetilen koji  potom ulazi u komoru za sagorijevanje. Kada se zapali, mješavina eksplodira, izbacujući vodu iz komore i lansirajući drona u zrak.

Prototip drona može poletjeti 26 metara u zrak...

(0 glasova)

U Nizozemskoj krenuo besplatni Disney+ servis

image

U Nizozemskoj je pokrenuto besplatno pilot testiranje novog filmskog streaming servisa Disney+ koji bi uskoro trebao opasno zaprijetiti Netflixu i HBO-u .

Besplatno korištenje će biti moguće do 12. studenog ove godine, nakon čega će  Holandezi morati plaćati 6,99 eura mjesečno, što je i cijena za čitavu Europu, pa ćete toliko vjerojatno plaćati i kada dođe u Hrvatsku .

U ponudi Disney+ servisa nalaze se brojni Disneyevi hitovi, uključujući  Avengers Infinity War, Star Wars The Last Jedi, Incredibles 2 i...

(0 glasova)

Nvidia G-Sync dolazi na LG OLED televizore

image

Početkom ove godine Nvidia je rekla kako će se uskoro pojaviti mnoštvo novih televizora s podrškom za G-Sync , a LG sada kaže da su već stigli.

Zahvaljujući nadogradnji firmwarea za njihovu liniju 2019 OLED TV-a , G-Sync će vam omogućiti glatko igranje bez "trganja" slike na kompatibilnim igrama.

Kompatibilni LG-evi OLED televizori iz 2019. godine koji podržavaju G-Sync su 65-inčni i 55-inčni modeli linije E9 te 77-inčni, 65-inčni i 55-inčni iz serije C9 .

Druge značajke OLED televizora iz...

(1 Glasaj)

Novi Switch VR headset u razvoju

image

U travnju ove godine Nintendo je predstavio Nintendo Labo , VR sustav nalik na Google Cardboard i set dodataka od kartona koji vam omogućuju korištenje kontrolera koji izgledaju kao blasteri, kamere, slonovi, patke, ptice i mnogo toga drugog. Svima nam je bilo jasno da je taj VR sustav namijenjen prvenstveno najmlađim igračima, no kako se čini, Nintendo sada im puno ozbiljnije namjere i razvija "pravi" VR headset kojim želi konkurirati VR iskustvu igranja uz Sony PSVR i high-end headsetovima za...

(0 glasova)

Napravite si open source Marsov rover

image

Korisnik reddita i uradi sam majstor FmlTeddyBear napravio je funkcionalnu repliku NASA-inog Curiosity rovera. Što je najbolje, čitav projekt je objavio na internetu, pa možete preuzeti sve datoteke, sheme, nacrte, programski kod, pogledati popis dijelova, fotke, video filmove i napraviti vlastiti rover koji se temelji na Arduinu.

FmlTeddyBear je prvo napravio rover koji je zapravo samo autić oblika Curiositya na daljinsko upravljanje, no potom je odlučio napraviti i funkcionalnu robotsku ruku koja može hvatati objekte, okretati se u zglobu, podizati...

(0 glasova)

Senzor koji prati kvalitetu zraka u vašoj kuhinji.

image

Na IFA 2019 sajmu mogli smo vidjeti i jedan neobičan gadget pod nazivom Safera Sense čija je uloga praćenje kvalitete zraka u vašoj kuhinji ili u kuhinjama restorana .

Senzor se postavlja na zid iznad štednjaka, gdje će pratiti kvalitetu zraka i uzbunjivati vas na mobitel kada osjeti da biste trebali prozračiti prostoriju. Pored toga osjeća toplinu i kretanje, pa će vam pokrenuti alarm na pametnom telefonu u ako osjeti da je štednjak vruć a vas nema u blizini.

Gadget...

(0 glasova)