VIDEO: YouTube livestreama Coachellu 2022

image

Festival doline Coachella godišnji je glazbeni i umjetnički festival koji se održava u Empire Polo klubu u Indiou u Kaliforniji u dolini Coachella u pustinji Colorado već punih 20 godina.

Na Coachelli su se svake godine pojavljivali neki od najvećih glazbenika današnjice iz žanrova rocka, popa, hip-hopa, indiea, elektronske glazbe i drugih, koji su se smjenjivali na više pozornica istovremeno. Osim u glazbi posjetitelji su mogli uživati u umjetničkim instalacijama i skulpturama, a da se radi o jednom od najvećih glazbeno-umjetničkih festivala na svijetu svjedoči podatak da ga je 2017. godine posjetilo više od 250.000 ljudi.

Na žalost, zbog dobro poznate situacije s pandemijom, festival je prošle godine otkazan, kada su glavne zvijezde trebali biti Rage Against the Machine, Travis Scott i Frank Ocean, pa su organizatori umjesto festivala na YouTubeu objavili dokumentarni film "20 godina Coachelle", koji možete pogledati u ovom videu.

Mada je bilo planirano da se Coachella održi ove godine, situacija s pandemijom još uvijek nije dovoljno dobra pa je festival ponovno otkazan.

Nakon dvije godine bez festivala, organizatori puno nade polažu u 2022. godinu, kada bi se Coachella trebala vratiti u pustinju u live izdanju pa su već započeli s predregistracijama na ovoj poveznici.

Jedna od dobrih stvari koje je donijela pandemija je to što organizatori iduće godine neće ograničiti festival na live događanje u fizičkom obliku, već su potvrdili da će ga moći posjetiti svatko za nula kuna livestreamom putem YouTubea tijekom dva vikenda održavanja, od 15. do 17 travnja 2022. i od 22. travnja do 24. travnja 2022.

Ukoliko ne planirate krenuti na festival "preko bare" i želite pratiti izvedbe putem YouTubea, preporučamo vam da s vremena na vrijeme pratite objave na službenoj stranici, kako biste saznali tko će biti izvođači i kada će tko nastupati.

Podijeli