VIDEO: Modularni električni kamper i pickup

image

Njemačka tvrtka Electric Brands radi na električnom kamperu pod nazivom eBussy. Ideja njemačkih inženjera je razviti vozilo inspirirano VW kombijem nalik na minibus koji će biti modularan, odnosno prodavati će se u raznim inačicama šasija, pa može postati kamper, jednovolumen, pickup, kamion s ravnom platformom, odnosno moći ćete ga naručiti u jednoj od ukupno 10 formi

U vozilo se nalazi upravljač koji je elektronski spojen na prednje kotače, što omogućuje da ga se odvuče na lijevu ili desnu stranu upravljačke ploče, kao što možete vidjeti u ovom videu.

eBussy pogoni električni motor s baterijom od 19 kWh koja će vam omogućiti domet od 200 km s jednim punjenjem. Zahvaljujući solarnim pločama u krovu i sustavu za regenerativno kočenje domet se može povećati, a imat ćete i mogućnost odabira modela s baterijama od 30 kWh koje će vam omogućiti čak 600 km vožnje.

Osnovni model će se prodavati po cijeni od 15.800 eura, a najskuplji offroad kamper ćete morati platiti 28.800 eura. Na tržište bi trebao stići iduće godine.