VIDEO: Glasovni FX procesor i sintesajzer

  • Objavljeno u POP TECH
image

Vlad Kreimer, osnivač SOMA laboratorija, izradio je jedan od najneobičnijih elektronskih glazbenih instrumenata koje smo imali priliku vidjeti. Taj instrument pod nazivom PIPE u osnovi je dinamički FX procesor i sintesajzer kojim se upravlja glasom i u stanju je vaš glas pretvarati u različite efekte, ritam mašinu i polifone zvukove sintesajzera, uz pomoć 12 različitih algoritama koji su u njega ugrađeni: Orpheus, Filterra, Synth, Reverb, Madelay, Pulse, Bassdrum, Octava, Generator i Harcho, kao što možete vidjeti i čuti u ovom videu.

Kao što njihova imena sugeriraju, ti algoritmi će vašem glasu pružiti različite zvukove i efekte, pa ćete imati priliku stvarati kvalitetnu vokalnu glazbu čak i ako ne znate pjevati.

Valja naglasiti da ovo nije puhački (ili duhački) instrument, jer se zvuk stvara putem dinamičkog FX procesora koji je specijalno programiran za procesiranje zvukova s ugrađenog mikrofona.

Ako želite i sami zasvirati (ili zapjevati) na PIPE instrumentu, možete ga naručiti za 450 eura putem email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..