VIDEO: EHangov prvi hotel za putničke dronove

  • Objavljeno u POP TECH
image

Poznati kineski proizvođač putničkih dronova EHang čije se letjelice već nekoliko godina testiraju širom svijeta, uključujući Dubai koji ih planira prvi dovesti u sustav javnog osobnog prijevoza, sklopio je partnerstvo s kineskom turističkom tvrtkom LN Holdings.

Njihov cilj je integracija EHang 216 AAV letjelica u prvi tematski hotel posvećen dronovima LN Garden u Nanshi, obalnom području provincije Guangzhou.

Time će LN Garden postati prvi hotel s 5 zvjezdica u svijetu koji će za svoje goste imati ponudu taksi prijevoza putničkim dronovima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Da se ne radi samo o marketingu bez uporišta u stvarnosti svjedoči podatak da je EHang povodom potpisivanja ugovora s LN Holdingsom poveo na probni let 8 novinara koji su imali priliku iz zraka razgledavati hotel LN Garden.   

EHnag kaže da će uskoro pokrenuti pilot program nove usluge, s ciljem promocije inovativne integracije zračnih izleta, putničkog transporta, zračne logistike i edukacije, a ujedno će promovirati i nova iskustva zračnog turizma te istraživati druge mogućnosti komercijalne primjene EHang AAV letjelica.

Prema predviđanjima analitičara multinacionalne investicijske banke i tvrtke za financijske usluge Morgan Stanley, AAV tehnologija bi do 2040. godine trebala dostići tržišnu vrijednost od 1,5 bilijuna dolara, a Kina će u tom segmentu činiti 30% globalnog tržišta u vrijednosti oko 431 milijardu dolara.