VIDEO: Concept Seven je dnevna soba na kotačima

  • Objavljeno u POP TECH
image

Hyundai je jedan od proizvođača automobila koji se sprema na tranziciju na vozila u "postvozačko vrijeme". Njegov novi koncept pod nazivom IONIQ Concept Seven upravo je namijenjen idućoj generaciji autonomnih automobila robota koji će u potpunosti biti lišeni ljudskih vozača i bilo kakvih sustava za upravljanje.

Obzirom na to da upravljač, pedale i drugi "manualni" upravljački sustavi potpuno nestaju iz automobila, Hyundai je interijer vozila prenamijenio u neku vrstu modularne dnevne sobe, što znači da sjedala više djeluju poput komada namještaja u dnevnom boravku ili blagovaoni, a to se još nalaze ambijentalna rasvjeta, mini hladnjak, pa čak i odjeljci za obuću u kojima će se, kako kažu, "osvježavati obuća putnika".

Nadalje, auto sadrži i pametni higijenski sustav protoka zraka koji omogućuje konstantno usmjerivanje zraka s krova prema podu, a materijali od kojih je izrađen interijer uključuju bambus, mineralnu žbuku, bio-smolu, bakar i higijenski tretiranu tkaninu s antibakterijskim funkcijama, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Iz svega toga je jasno da je Hyundaijev budući auto zamišljen tako da u njemu možete ugodno boraviti tijekom kraće ili duge vožnje, baviti se raznim aktivnostima, od gledanja i slušanja multimedijskih sadržaja, pa sve do sviranja gitare, igranja društvenih igara, zajedničkog ručanja i odmaranja u komfornom prostoru u čistom, zdravom i mirisnom okolišu.

Podijeli