VIDEO: Autonomni Raspberry Pi pištolj

  • Objavljeno u POP TECH
image

Ako ste mislili da su svi uradi sam projekti s Raspberry Pi mini računalom neškodljivi po ljude, najbolje će vas razuvjeriti projekt ekipe MertArduino, koja je na portalu Hackster.io i na YouTubeu objavila DIY radionicu izrade autonomnog pištolja s detektorom pokreta. Autonomni pištolj koristi Raspberry Pi 3 Model B+, Stepper Motor HAT, relejni modul i Raspberry Pi kameru te još nekoliko komponenti, a MertArduino kaže da će naprednijem uradi sam majstoru trebati oko 4 sata da ga izradi. 

Ukratko rečeno, ako želite spriječiti da vam se neželjeni gost mota po kući, možete si izraditi ovo automatsko "mitraljesko gnijezdo" koje će detektirati pokret i zapucati na uljeza. MertArduino na sustav nije spojio pravo oružje već laserski pokazivač kako bi demonstrirao njegovu funkcionalnost bez mogućnosti da se netko povrijedi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Slični sustav u koji je ugrađeno pravo automatsko "sentry gun" oružje koje kosi sve što detektira da se miče pred njim veće od zeca između ostalih koristi Južna Koreja na granici sa svojim dragim susjedima. Nije nam poznato upravlja li njime Raspberry Pi :)