Call of Duty: Mobile obara rekorde

  • Objavljeno u POP TECH
image

Prvi mobilni Call of Duty naslov razvijen od strane Tencenta pod budnim okom Activisiona lansiran je prošli tjedan i do sada je već preuzet više od 100 milijuna puta za iOS i Android platforme, te u obliku PC igre za Tencentov Gameloop emulator. Obzirom da i sami gotovo svaku večer „bacimo“ malo Call of Duty: Mobile jer je jako zabavan i lijep, pa čak i u emuliranoj igri za PC izgleda poput nekog novog Call of Duty naslova za računala i konzole nove generacije, ovo nas uopće ne čudi, pogotovo stoga jer je i besplatan. Mada unutar igre možete kupovati razne sitnice, i bez njih ćete uspješno rasturati svjetsku žgadiju po serverima, pa Tencentu i Activisionu možete dati koju kunu više zbog zahvale što su napravili nešto tako lijepo i potaknuti ih da se brinu za održavanje, jer je za očekivati da će uskoro navaliti cheateri, pa im treba čim prije potkresati krilca.   

Usprkos 100 milijuna novopečenih igrača dojam je da je igra još uvijek relativno slabo popunjena jer je Tencent očito osigurao ogromne količine servera, pa bez obzira igrate li Deathmatch, Team Deathmatch, Domination, Frontline ili Battle Royale, mečevi se još uvijek dosta popunjavaju botovima, što je zapravo djelomično i dobro jer ćete izbjeći "noob frustracije" pa ćete uspješno mlatiti neprijatelje i ako ste početnik. Za očekivati je da nakon što dođete na neke više levele više nećete imati AI botove, a do tada ćete valjda malo unaprijediti svoj skill.

Uskoro bi trebao izaći i mod sa zombijima pa će "usluga" biti kompletna. Moramo priznati da je CoD Mobile jedno od najugodnijih iznenađenja u multiplayer gamingu u posljednje vrijeme.