Otvorena glazbena trgovina Google Music

image

Internetska je trgovina zasad dostupna samo Googleovim korisnicima u SAD-u. Googleova glazbena trgovina zove se Google Music, a skladbe američki korisnici mogu kupiti preko internetske trgovine Android Market.

Na ovaj način internetski koncern postaje neposredno konkurencija Appleovoj uspješnoj glazbenoj trgovini iTunes Store.

Posebnost je da Googleovi korisnici skladbu kupljenu u Android Marketu jednom mogu besplatno reproducirati preko internetske mreže Google+.

Korisnici izvan SAD-a prilikom pokušaja pristupa usluzi nailaze na poruku: “Žao nam je. Google Music je zasad dostupan samo u SAD-u.”

Google je imao problema u pregovorima s glazbenim izdavačima, a od četiriju velikih, ugovore je sklopio s tri: Universal Music, EMI i Sony Music. Pjesme izvođača s Warner Musica, kao što su Bruno Mars, R.E.M ili Neil Young, zasada nema u u Google Musicu.

No, tu su zato manji izdavači, tako da je dostupno više od 13 milijuna pjesama. Uz to, glazbenici mogu u Google Music i sami slati sadržaje i prodavati ih, što će biti još jedan veliki udarac za MySpace.

Google pokušava privući korisnike ekskluzivnim sadržajima, kao što je snimka s koncerta skupine Rolling Stones iz 1973. s jednom besplatnom skladbom, a uslijedit će snimke s još pet koncerata.

Podijeli