VIDEO: Premijera Hanksovog WWII filma na Appleovom servisu

  • Objavljeno u Svijet
image

Tom Hanks je odlučio svoj novi ratni pomorski spektakl Greyhound premijerno prikazati na Apple TV+ streaming servisu umjesto u kino dvoranama, pa se može reći da je Apple jako profitirao od pandemije jer mu je ovo najveći filmski projekt koji je privukao na svoju platformu.

Hanks je napisao scenarij i glumi glavnu ulogu u filmu koji je režirao Aaron Schneider, a priča se temelji na noveli The Good Shepherd C.S. Forrestera iz 1955. godine. Radnja filma prati kapetana razarača američke ratne mornarice koji je dobio zapovjedništvo nad flotom ratnih brodova koji prate trgovački konvoj 1942. godine tijekom Bitke za Atlantik i nastoji ga zaštititi od napada njemačkih podmornica, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Apple još nije objavio kada će prikazati film, no za očekivati je da će to biti negdje oko 12. lipnja, jer je tada bila predviđena njegova kino premijera.

Prema pisanju Deadlinea, premijera ovog spektakularnog visokobudžetnog filma je ponuđena i drugim streaming platformama, ali Apple je navodno dao najveću ponudu u visini od nekih 70 milijuna dolara, pa je film odabran za upravo premijerno prikazivanje na Apple TV+ servisu.