Unity odustaje od naplaćivanja instalacija igara

  • Objavljeno u Svijet
image

Prošli tjedan Unity je naljutio developere koji ga koriste za razvoj igara s novom naknadom koja bi se naplaćivala programerima svaki put kada neki korisnik instalira naslov kreiran u Unity engineu.

Kako se čini, Unity je nakon poplave prigovora odlučio odustati od te ideje. "Čuli smo vas. Ispričavamo se zbog zabune i tjeskobe koju je izazvala nova politika naknada koju smo objavili u utorak", rekla je tvrtka u objavi na X-u (Twitteru). "Slušamo, razgovaramo s našim članovima tima, zajednicom, kupcima i partnerima, te ćemo unijeti izmjene u politiku. Podijelit ćemo ažuriranje za nekoliko dana. Hvala vam na iskrenim i kritičkim povratnim informacijama."

Unity je najavio promjene nakon nekoliko teških godina u kojima je promjena privatnosti Applea srezala velik dio njegovih prihoda od oglasa. Prošle je godine cijena dionica tvrtke pala i pokrenula otpuštanja koja su utjecala na 8 posto njezinog osoblja, odnosno 600 zaposlenika.

Hoće li promjena odluke umiriti developere i natjerati ih da ostanu vjerni Unity engineu saznat ćemo uskoro, a Unity će i dalje imati problema s ostvarivanjem pozitivnog poslovanja dok ne smisli nešto drugo.

Podijeli