Snapchat zbog rasizma neće promovirati Trumpov račun

  • Objavljeno u Svijet
image

Nakon što je Twitterpočeo poduzimati akcije protiv Donalda Trumpa zbog govora mržnje, nešto slično čini i Snapchat, koji više neće promovirati račun američkog predsjednika.

To ne znači da će Trumpov račun biti banan ili da će mu izbrisati "snapove", već se više neće pojavljivati u Discover sekciji na početnoj stranici, gdje se prikazuju najpopularniji sadržaji.   

"Rasnom nasilju i nepravdi nema mjesta u našem društvu, a mi stojimo uz svakoga tko traži mir, ljubav, jednakost i pravdu u Americi", izjavila je povodom ovoga tvrtka Snap koja je vlasnik Snapchata.

Ovaj potez Snapchata će još više zaoštriti odnose između Bijele kuće i društvenih medija, koji su se posebno pogoršali nakon Twitterovog skrivanja Trumpovih postova tijekom prošlog tjedna.

Američki predsjednik na Snapchatu ima više od milijun pratitelja, a Bloomberg kaže da je aplikacija "ključno bojno polje" u Trumpovoj kampanji za reizbor, jer nudi mogućnost dosega prema mladim biračima koji će prvi puta izaći na izbore.

Trumpov račun neće biti izbrisan sa Snapchata, jer nepojavljivanje u Discover sekciji znači samo da će postove moći vidjeti isključivo oni ljudi koji se pretplate, ili pristupaju Trumpovom računu direktno putem pretraživanja.