Šeranje tuđih postova u vlastitim Instagram feedovima

  • Objavljeno u Svijet
image

Nakon što je šef Instagrama Adam Mosseri na Twitteru slučajno objavio videu u kojem se vidjela nova "repost" značajka, sada je to i službeno potvrđeno.

To znači da će vam Instagram uskoro omogućiti da tuđe postove dijelite u vlastitim feedovima, što je jedna od stvari koje su brojni korisnici priželjkivali.

"Istražujemo mogućnost ponovnog dijeljenja postova u Feedu - slično kao što možete ponovno dijeliti u Pričama - kako bi ljudi mogli podijeliti ono što im se dopada, a originalni kreatori dobili zaslugu za svoj rad", rekao je glasnogovornik Mete.

Mnogi korisnici Instagrama već dijele objave s prijateljima u svojim pričama i DM-ovima, ali trenutno ne postoji izravan način dijeljenja objave drugog korisnika u vašem feedu.

Postoje aplikacije trećih strana koje nude ovu mogućnost, ali dodavanje značajke ponovnog objavljivanja uklonilo bi potrebu za zaobilaznim rješenjima.

Koncept repostova na društvenim mrežama vjerojatno potječe od Twitterove značajke 'retweet', koja je uvedena 2009. godine.

Podijeli