Sajam IFA 2021 se ipak neće održati

  • Objavljeno u Svijet
image

U rujnu ove godine ipak se neće održati jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike na svijetu IFA 2021 u Berlinu, jer su nakon razgovora sa stručnjacima za javno zdravstvo Njemačke, organizatori donijeli odluku da IFA ponovno odgodi.

Messe Berlin i gfu Consumer & Home Electronics GmbH, stoga prebacuju IFA-u za 2022. godinu, jer su im globalni rezultati metrike pandemije ukazali da se situacija nije popravila onoliko koliko se očekivalo, pri čemu dodatnu novu opasnost stvaraju novi sojevi COVID-19.

Obzirom da se izložbeni centar Messe Berlin i sam aktivno uključio u borbu protiv Covida pretvaranjem dijelova svojih izložbenih prostora u centre za cijepljenje i jedinice za hitnu pomoć, organizatori smatraju kako ne bi bilo primjereno organizirati sajam ove jesen i dok se još ne vidi značajno poboljšanje situacije s pandemijom u svijetu, kako bi se izlagačima i posjetiteljima mogla garantirati apsolutna zaštita od zaraze.

Organizatori kažu kako su sa svojim partnerima iz industrije, trgovcima i medijima već započeli pripreme za IFA 2022 sajam koji bi trebao biti punokrvno veliko svjetsko tehnološko događanje na kakvo smo svi navikli.

Podijeli