Rimac Energy otvara tvornicu u Velikoj Britaniji

  • Objavljeno u Svijet
image

Tvrtka Rimac Energy koja se bavi proizvodnjom naprednih sustava za baterijsku pohranu energije (BESS), otvara novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu veličine od 1850 m2 u Witneyu, u grofoviji Oxfordshire.

Novi pogon će predstavljati razvojni centar za tehnologije baterijske pohrane, ali i tvornicu u kojoj će se proizvoditi baterijski sustavi iduće generacije.

Nedavno je Rimac Energy predstavio SineStack sustav učinkovite pohrane energije baterija. "Dizajniran i proizveden u Europi, SineStack predstavlja dokaz predanosti Rimac Energy pokretanju revolucije čiste energije i jačanju otpornosti mreže za budućnost", navodi Rimac Energy u svojem priopćenju.

 

Postrojenje u Oxfordshireu zaposlit će više od 70 visokokvalificiranih inženjera, tehničara i istraživača za tehnološku industriju Ujedinjenog Kraljevstva i grofoviju Oxfordshire.

 

"Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo na čelu tehnoloških inovacija i oduševljeni smo što širimo svoje prisustvo ovdje. Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, podržavamo lokalnu zajednicu i uzbuđeni smo što možemo iskoristiti nevjerojatan fond inženjerskih talenata u regiji kako bismo nam pomogli izgraditi zeleniju budućnost za planet", izjavio je Wasim Sarwar Dilov, direktor Rimac Energya.

Podijeli