Pola Amerikanaca nema pojma koji iPhone koriste

  • Objavljeno u Svijet
image

Istraživanje koje je u SAD-u proveo decluttr, ukazuje da otprilike polovina Amerikanaca ne zna koji telefon posjeduje. Sudionici ovog istraživanja trebali su među svim modelima iPhonea prepoznati uređaj koji posjeduju, no mnogima to nije uspjelo, a posebno loše rezultate su imali vlasnici iPhonea XR i iPhonea 7, jer njih 56% nije uspjelo pronaći uređaj s kojim se svakodnevno služe.   

Za razliku od njih, najuspješniji u prepoznavanju vlastitog uređaja bili su vlasnici Samsung Galaxya S9+, jer je njih 71% uspješno prepoznalo svoj telefon.

Mnogi američki korisnici također ne znaju mogućnosti svojih uređaja, pa otprilike 60% njih nema pojma da Galaxy S7, S8 i S9 podržavaju bežično punjenje.

Kod vlasnika Appleovih telefona situacija je još gora, jer vlasnici iPhoneova X, XR i XS ne znaju podržava li njihov uređaj NFC, a polovica ih ne zna jesu li vodootporni. 

I na kraju još treba navesti i da jedna trećina Amera misli da posjeduje uređaj s 5G značajkama, a neki vjeruju da su im telefoni brži upravo zbog te (nepostojeće) 5G podrške.