Pogodite koji je telefon najprodavaniji u svijetu

  • Objavljeno u Svijet
image

Poznata tvrtka za analitiku tržišta Canalys, objavila je podatke o 10 najprodavanijih pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine. 

Mada se među 10 najprodavanijih uređaja na top 10 listi nalazi čak 5 Samsungovih telefona, najprodavaniji smartfon na svijetu je iPhone 11, koji je prodan u više od 16 milijuna primjeraka. Na drugom mjestu je još jedan iPhone, ovoga puta iPhone SE, a potom slijede tri Samsung Galaxya - A21s, A11 i A51. Na šestom i sedmom mjestu su Xiomijevi telefoni Mi branda Redmi Note 9/Redmi 10x 4G i Redmi 9, a dalje slijede Galaxy A31, Redmi 9A i Galaxy A01 Core.

Kao što možete vidjeti, među najprodavanijim telefonima ni ovoga puta nema Samsungovih flagshipova, no to ne smeta južnokorejskoj tvrtki da i dalje vlada tržištem po ukupnoj prodaji pametnih telefona u svijetu.

Apple se nada da će iPhone 12 postići jednak, ako ne i veći uspjeh od iPhonea 12, no prve rezultate prodaje ćemo pričekati nekoliko mjeseci. Kako bi ostao na vrhu po ukupnoj prodaji, Samsung je prisiljen razvijati i izdavati hrpe modela, dok Apple žari i pali tržištem s tek nekolicinom uređaja i takvo stanje se ne mijenja od generacije do generacije.

Što se tiče razlike u prodaji iz godine za godinu, Samsung je ostvario rast prodaje telefona od 2 posto.

Podijeli