Musk kritizira Apple zbog kvalitete nadogradnji iPhonea

  • Objavljeno u Svijet
image

Elon Musk je vjerni Appleov korisnik, no to ne podrazumijeva da je oduševljen sa svime što u posljednje vrijeme dolazi iz Cupertina.

Govoreći na Satellite 2020 konferenciji u Washingtonu, Musk je prozvao Apple zbog kvalitete softverskih nadogradnji koje su se u posljednje vrijeme isporučivale za iPhone, otkrivši pritom da je jedna od njih doslovce srušila njegov email program.

"Ljudi su navikli da telefon svake godine bude bolji. Ja sam korisnik iPhonea, ali mislim da neka nedavna ažuriranja softvera nisu bila sjajna, pa je jedno pokvarilo moj sustav e-pošte", izjavio je Musk koji nije rekao o kojoj se nadogradnji točno radi, ali nije teško pogoditi da se radilo o iOS-u 13 s kojim su mnogi korisnici Appleovih telefona imali problema.

Ubrzo nakon što je Apple lansirao iOS 13 u jesen prošle godine, neki korisnici su se žalili na probleme u različitim stvarima, uključujući performanse i pad sustava. Samu aplikaciju Mail pogodili su razni bugovi, pa je, pretpostavljamo, Elon Musk bio jedan od onih kojima je novi operativni sustav stvorio probleme s mailom.

Apple nastoji ispraviti sve greške u iOS-u 13, ali se istovremeno fokusira na izradu iOS-a 14 koji bi trebao stići krajem ljeta ove godine.