Mjesečno korištenje Windowsa 11 i dalje u porastu

  • Objavljeno u Svijet
image

CEO Microsofta Satya Nadela, otkrio je investitorima da Windows 11 i dalje bilježi stalan rast iz mjeseca u mjesec, usprkos stagnaciji PC tržišta u postpandemijskom razdoblju.

"Unatoč promjenama na tržištu osobnih računala tijekom tromjesečja, i dalje vidimo da se povećavaju isporuke osobnih računala nego u razdoblju prije pandemije. Vidimo i veću mjesečnu upotrebu Windows 11 aplikacija, s povećanim vremenom provedenim u kreativnom radu, suradnji, igranju, korištenju medijskih sadržaja i pisanju koda, jer se ljudi oslanjaju na računalo zbog njegovih jedinstvenih mogućnosti produktivnosti, bogatih interaktivnih iskustava te kako bi ostali povezani", navodi Nadella.

Pored toga, šef Microsofta ukazuje i na sve veće prihvaćanje Azure Virtual Desktopa i Windowsa 365, u usporedbi s kvartalnim rezultatima iz prošle godine.

"Transformiramo način na koji se Windows doživljava i upravlja s Azure Virtual Desktopom i Windows 365. Mjesečna aktivna upotreba Azure Virtual Desktopa povećala se za gotovo 60 posto u odnosu na prethodnu godinu. Nakon godine dana, vidjeli smo snažno prihvaćanje sustava Windows 365 od organizacija u svakoj industriji, od Hamburške komercijalne banke i Kyndryla, do LEGO Grupe i Schrodersa jer koriste računala u oblaku za brzo uključivanje novih i privremenih zaposlenika, istovremeno smanjujući IT troškove", dodaje Nadella.

I na kraju, Nadella se diči i rezultatima koje ostvaruje Microsoft Edge preglednik na Windowsima, macOS-u, Linuxu i Androidu, mada je još uvijek u velikom zaostatku za Googleovim Chromeom.

Prema njegovoj tvrdnji, Edge je u kategorijama pregledavanja vijesti, vremenske prognoze, financija i sportskih sadržaja ostvario rast od 80 posto u odnosu na godinu dana prije.

Podijeli