Microsoft prodaje oglasni prostor u besplatnim Xbox igrama

  • Objavljeno u Svijet
image

Prema informaciji kojom raspolaže Insider, Microsoft razvija program koji će pomoći oglašivačima da postavljaju oglase unutar free-to-play igara.

Tvrtke će imati mogućnost zakupa oglašivačkog prostora kako bi si osigurali mjesta za postavljanje plakata u igrama, što znači da biste primjerice u nekoj besplatnoj pucačini poput Warzonea mogli vidjeti velike jumbo plakate postavljene uz ceste i u gradove.

Ista informacija kaže da će Microsoft osigurati da to oglašavanje bude ograničeno, što znači da plakati neće visjeti posvuda na mapama igara kako ne bi ometali gameplay.

Microsoft navodno još uvijek definira način oglašavanja s tvrtkama za reklamnu tehnologiju koje će izraditi katalog i surađivati na plasmanu ovakvih oglasa, a potencijalni oglašivači će dobivati kataloge za pojedinačne igre kako bi mogli vidjeti kako će i gdje biti predstavljen njihov proizvod ako zakupe kampanju.

Insider kaže da na ovaj način oglašavanja nećemo dugo čekati jer bi program mogao biti pokrenut tijekom ljeta ove godine.

Iskreno rečeno pomalo nas je strah ovoga jer ne bismo voljeli vidjeti reklamu za novu perilicu rublja na drvetu u šumi unutar neke igre čija se radnja odvija u srednjem vijeku ili na alienskom planetu.

Podijeli