Meta gasi NFT podršku za Instagram i Facebook

  • Objavljeno u Svijet
image

Meta ukida svoju podršku za NFT-ove na Facebooku i Instagramu manje od godinu dana nakon što je Zuckerberg na SXSW konferenciji najavio podršku za "digitalne kolekcionarske predmete" na svojim platformama. Podrška je zaživjela na Instagramu u svibnju prošle godine.

"Za sada ukidamo digitalno kolekcionarstvo (NFT) kako bismo se usredotočili na druge načine podrške kreatorima, ljudima i tvrtkama", napisao je Stephane Kasriel, Metin voditelj trgovine i financijskih tehnologija u ažuriranju podijeljenom na Twitteru. "Naučili smo mnogo toga što ćemo moći primijeniti na proizvode koje nastavljamo razvijati kako bismo podržali kreatore, ljude i tvrtke na našim aplikacijama, kako današnjim tako i u metaverzumu."

Kasriel nije razjasnio zašto je Meta odustala NFT-ova, za koje je Zuckerberg sugerirao da bi mogli igrati ulogu u planovima tvrtke vezanim za metaverzum.

Meta je u posljednjih godinu dana odustala od mnogih ambicioznih planova, uključujući digitalni novčanik Novi za koji se pričalo da će podržavati NFT, a srezala je i projekte Reality Labsa, svoje divizije vezane za metaverzum te je zaustavila program koji je isplaćivao bonuse kreatorima Reelsa.

Podijeli