Lyft prodaje autonomnu vožnju Toyoti

  • Objavljeno u Svijet
image

Lyft je objavio kako će svoj odjel za autonomnu vožnju razine 5, prodati Toyoti za 550 milijuna dolara, a Toyota će zauzvrat zaposlenike iz njega pridružiti svojoj Wowen Planet podružnici, kako bi joj pomogli u razvoju softvera za autonomne automobile.

Toyota će Lyftu uplatiti 200 milijuna dolara unaprijed, a još 300 kada akvizicija bude dovršena, što bi prema očekivanjima obje kompanije trebalo biti realizirano u trećem kvartalu ove godine.

Lyft javno priznaje da razlog prodaje odjela za autonomnu vožnju leži u nastojanju tvrtke da prije kraja ove godine postane profitabilna, što jasno govori da je u vrijeme COVID krize zapala u financijske probleme.

Lyft je tako postao druga tvrtka nakon Ubera koja je prodala svoj biznis autonomne vožnje drugim kompanijama. Zanimljivo je da će Toyota na razvoju autonomnih taksija surađivati upravo s tvrtkom Aurora Technologies koja je prošle godine kupila Uberovu grupu Advanced Technologies Group.

Prije kraja 2021. godine Toyota će započeti testiranje samovozećih kombija koji će se uključiti u flotu Ubera i drugih ride-hailing kompanija. 

Podijeli