Jonathan Frakes režira SF seriju Venus Prime

  • Objavljeno u Svijet
image

Arthur C. Clarke's Venus Prime je serija od 6 novela Paula Preussa, rađenih prema kratkim pričama legendarnog SF pisca Arthura C. Clarkea, za koje je Clarke svojevremeno napisao predgovore.

Producentske kuće Claxson Media i Navajo Entertainment otkupile su prava za ekranizaciju tih novela i angažirali Paula Preussa kao konzulatanta, a režiju su povjerili glumcu i redatelju Jonathanu Frakesu, koji nam je najpoznatiji kao Riker iz serijala Star Trek: The Next Generation, koji iza sebe već ima obilje redateljskih poslova, uključujući neke epizode Zvjezdanih staza, The Orvillea, Falling Skiesa i Thunderbirdsa.

Serija će se sastojati od šest epizoda temeljenih na Clarkeovim pričama, u kojima ćemo pratiti Spartu, mladu junakinju koja ima nadnaravne sposobnosti i probleme s pamćenjem, a službena zadaća joj je rješavanje misterija za međuplanetarnu birokraciju, odnosno Odbor za kontrolu svemira.

Zasad još nije poznato koji će se glumci naći u glavnim ulogama pa ne znamo niti tko će tumačiti Spartu, a nije objavljeno ni na kojem će se streaming servisu serija prikazivati.

Podijeli