Jakna s licencom besplatne igre za 38 tisuća kuna

  • Objavljeno u Svijet
image

League of Legends (LoL) jedna je od najpoznatijih MOBA (multiplayer online battle arena) igara, kao i jedan od najpoznatijih eSports naslova, na čijim se turnirima širom svijeta profesionalni igrači nadmeću za bogate nagrade u procijenjenoj visini ukupnog nagradnog fonda od 29 milijuna dolara.

Bez obzira na to što se oko LoL-a vrte veliki novci, igra je besplatna, odnosno "freemium", što znači da je možete preuzeti i igrati za nula kuna, ali možete trošiti novce na likove, skinove, emoteove i druge stvari za pravi novac kroz mikrotransakcije.  

Poznati francuski high-end fasshion brand Louis Vuitton očito je zaključio da bi na popularnosti LoL-a mogao dobro zaraditi, pa je lansirao novu liniju luksuzne odjeće, obuće i torbi pod nazivom LVxLoL. Svi fanovi, posebice oni koji dobro zarađuju na eSports turnirima sada će imati priliku potrošiti svoj teško stečeni novac na LoL jaknu vrijednu 5.650 dolara (cca 38.000 kn), ručni sat koji se prodaje za 3.050 dolara, suknjicu od 2.680 dolara, ruksak od 2.300 te torbice, tenisice, cipele i čizmice među kojima nećete naći ništa jeftinije od 1.000 dolara.

Ukoliko pak ne namjeravate potrošiti toliko novca, a ipak biste željeli imati neki sveti LoL predmet s potpisom Louisa Vuittona, možete si kupiti ljetnu majicu s likom Qiyane za 670 dolara ili privjesak za ključeve vrijedan 515 dolara, a ako ste baš jako škrti kupite si LoL kravatu koja košta samo 170 dolara.        

Ovo je prvi ulazak Louisa Vuittona u eSports, nakon što je slične linije lansirao u tradicionalnim sportovima poput FIFA branda, a Riot Games zasigurno neće imati ništa protiv, jer će za svaki prodani predmet dobiti svoj postotak za licenciranje.

Situacija je ovdje ista kao s mikrotransakcijama u igri. Nitko vas ne tjera trošiti novce, ali ni ne sprječava. Ako ih imate.  

U božićni šoping možete krenuti putem ove poveznice, no znajte kako tu nema ni crnog, ni velikog, a bogami ni malog petka.