Huawei prodaje Honor brand

  • Objavljeno u Svijet
image

Od kako je pod udarom američkog bana, Huawei se trudi prebroditi veliku krizu koja mu stalno prijeti na različite načine, a najnoviji potez na koji se odlučio je prodaja svojeg branda telefona Honor tvrtki Shenzhen Zhixin New Information Technology Limited.

U današnjoj izjavi objavljenoj na službenoj stranici, Huawei kaže kako je u trenutku dok mu se poslovanje nalazi pod velikim pritiskom, odlučio prodati Honor brand s cijelom njegovom imovinom navedenoj tvrtki, kako bi omogućio Honorovim kanalima i dobavljačima da nastave s radom. 

Honor brand je nastao 2013. godine i bio je posebno usmjeren mladim korisnicima, a u međuvremenu se razvio u marku telefona s godišnjom isporukom od preko 70 milijuna jedinica. Osim telefona, pod imenom branda se proizvode pametni satovi i prijenosna računala

Huawei se zahvalio svim korisnicima, kanalima, dobavljačima, partnerima i zaposlenicima na posvećenosti u razvoju Honora. Za sada još nisu poznati planovi kupca Honora, pa ne  znamo na koji način misle održati brand i u kojem obimu.

Također nije poznato ni koliko novca će Huawei dobiti od prodaje svojeg poznatog branda. 

Podijeli