Facebook otvara 10 tisuća radnih mjesta u Europi

  • Objavljeno u Svijet
image

Stvaranje virtualnog svemira sastavljenog od zajedničkih povezanih 3D prostora jedna je od vizija budućnosti interneta koju razvijaju tehnološki divovi poput Facebooka pod nazivom metaverse.

Kako bi mogao doista postati "metaverse tvrtkom", Facebook treba nove talente koji će raditi za njega, a dio njih se već nalazi na horizontu. Tvrtka Marka Zuckerberga objavila je svoje planove po kojima namjerava otvoriti 10.000 novih radnih mjesta u državama članicama Europske unije, što znači da ćete u stvaranju interneta virtualne i proširene stvarnosti moći i vi sudjelovati ako ste kvalificirani.

Mada ne navodi detalje o tipu zanimanja koja traži, Facebook kaže da mu je cilj kroz idućih 5 godina u EU otvoriti 10.000 "visokokvalificiranih" poslova koji će služiti za razvoj, kako kažu, "virtualnih i proširenih iskustava".

Facebook je ovaj potez okarakterizirao kao pružanje "glasa povjerenja" europskom tehnološkom sektoru, navodeći da EU nudi "prvorazredno sveučilišno obrazovanje".

Tvtka u Europi već ima ured Realty Labsa u Irskoj, istraživački laboratorij u Francuskoj i istraživački centar za "AI etiku" u partnerstvu sa Sveučilištem TUM u Munchenu.

Obzirom da Europski parlament i Europska komisija u zadnje vrijeme imaju dosta negativne stavove oko Facebookovih politika vezanih uz privatnost, govor mržnje i lažne vijesti, možda je najava otvaranja radnih mjesta u Europi pokušaj Zuckerberga i društva da ih malo omekšaju.

Podijeli