Facebook Gaming pao za 70 posto

  • Objavljeno u Svijet
image

Iako je cijela industrija streaminga igara zabilježila značajan pad u protekloj godini, Metin Facebook Gaming pretrpio je najbrutalniji udar. Oštar pad platforme u 2022. i prvim mjesecima 2023. srezao je njezin tržišni udio na samo mali dio onoga što je imao.

Prema podacima koje je predstavio CasinosEnLigne.com, Facebook Gaming sada ima samo 3% udjela u globalnoj igranosti streaminga igara ili jednu trećinu svog tržišnog udjela prošle godine.

Nakon pada u šest uzastopnih kvartala, globalna publika streaminga igara malo se oporavila u prvim mjesecima 2023., ali je ostala duboko ispod razine iz 2021. Prema podacima Stream Hatcheta, igrači i obožavatelji eSporta proveli su 7,4 milijarde sati na streaming platformama u prvom tromjesečju 2023., ili 16% manje nego u istom kvartalu prije godinu dana.

Podaci Stream Hatcheta pokazali su da je Facebook Gaming pretrpio veliki pad od 69% na godišnjoj razini u prvom kvartalu 2023., što je smanjilo njegov tržišni udio s 9% na samo 3% i gurnulo platformu na treće mjesto iza Afreeca TV-a.

Podijeli