Facebook daje 1000 dolara bonusa zaposlenicima

  • Objavljeno u Svijet
image

Sada nam je već svima poznato da će epidemija koronavirusa osim zdravstvene krize izazvati i velike financijske posljedice koje bi svijet mogle dovesti do recesije. Usprkos raznim državnim mjerama kojima se poslodavce poreznim rasterećenjem i novčanom pomoći stimulira da ne otpuštaju radnike i smanjuju plaće, širom svijeta se bilježe negativni trendovi koji ukazuju da su na vrhu lista za odstrel upravo radna mjesta.

Šef Facebooka Mark Zuckerberg čini nešto potpuno drugačije u odnosu na sve druge poslodavce, pa je svim svojim zaposlenicima uputio interni dopis u kojem kaže da će im dati 1000 dolara bonusa kao podršku tijekom pandemije.

Najveća društvena mreža širom svijeta zapošljava oko 45 tisuća djelatnika i više tisuća ugovornih zaposlenika.

Pored toga Facebook je pokrenuo i program pomoći malim tvrtkama iz 30 država u kojima posluje s ukupnim fondom od 100 milijuna dolara kako bi im pomogao u smanjenju negativnog ekonomskog utjecaja na poslovanje, a sve tvrtke koje žele primiti ta sredstva mogu aplicirati putem ove poveznice

Kao i druge velike svjetske tvrtke poput Googlea i Twittera, Facebook je također zatražio od svojih djelatnika da u vrijeme pandemije rade od kuće.