Apple potvrdio datum događaja WWDC 2024

  • Objavljeno u Svijet
image

Apple je najavio da će WWDC 2024 početi 10. lipnja 2024. godine, i postoji puno očekivanja da će Apple ove godine objaviti neka nova AI iznenađenja.

Appleova objava događaja navodi da će biti poseban događaj u Apple Parku u Cupertinu, u saveznoj državi Kaliforniji, gdje je M2 čip, zajedno s novim dizajniranim MacBook Airom, bio najavljen na WWDC-u 2022. godine, i gdje su 15-inčni MacBook Air, M2 Ultra i Apple Vision Pro bili najavljeni na WWDC-u 2023. godine.

Umjesto da bude povezan s proizvodima za potrošače, WWDC (skraćeno od Worldwide Developer Conference) je tjedna konferencija u Kaliforniji koja je puno više usmjerena prema profesionalnim softverskim programerima u Appleovom ekosustavu nego prema predstavljanju novih proizvoda. Međutim, Apple je u posljednjih nekoliko godina koristio otvarajući keynote konferencije kako bi objavio važne nove vijesti, poput Mac Pro-a, Apple M2 čipa i više.

Puno se toga dogodilo od posljednjeg WWDC-a, posebno eksplozivni rast generativne AI, o kojoj je Apple rekao da će doći na njegove proizvode kasnije ove godine. S obzirom na publiku ove konferencije, 10. lipnja čini se kao savršeno vrijeme da Apple izloži svoju AI strategiju kako bi konkurirao tvrtkama kao što su Google i Microsoft.

Iako vjerojatno neće biti samo AI ono što ćemo vidjeti na WWDC-u 2024, svi znakovi upućuju na to da će ovo biti značajna AI najava, barem u smislu Appleove strategije za AI u budućnosti.

Podijeli