Apple plaća influencerima promoviranje na TikToku

  • Objavljeno u Svijet
image

Kako bi potaknuo prodaju iPhone 12 mini telefona za koji kaže da je najmanji 5G telefon na svijetu, Apple se okrenuo TikTok influencerima. Influnceri su plaćeni za izradu i promoviranje kratkih video filmova kojima se reklamira mali iPhone 12 s 5,4-inčnim AMOLED zaslonom. Zahvaljujući influencerima Appleov račun na TikToku koji je u travnju imao sam o 1.312 pratitelja, sada ima 366.500 pretplatnika, a 4 video filma koji su postani na njega, narasli su na 1,3 milijun pregleda.

Svi ti filmovi se temelje na istom "zapletu" - netko ima mogućnost čudesnog smanjivanja stvari, a glavni uspjeh mu je smanjiti iPhone 12 u iPhone 12 mini.

Oba modela pokreće 5nm A14 Bionic SoC procesor, a osim veličine zaslona, razlika između njih je u tome što iPhone 12 ima 6 GB RAM memorije, a iPhone 12 mini 4 GB, kao i u kameri, jer mini za razliku od trostruke mare u iPhoneu 12 (Wide, Ultra-wide, Telescopic), podjeduje samo Wide i Ultra-wide kamere.

S više od 800 milijuna aktivnih korisnika širom svijeta, TikTok je postao glavni promotivni kanal Applea, pa se ekipi iz Cupertina sigurno ne dopada što Trump želi banati TikTok iz SAD-a. Vidjet ćemo što će o tome nakon inauguracije misliti Biden.