Amazon koristi termalne kamere za detekciju koronavirusa

  • Objavljeno u Svijet
image

U SAD-u je u skladištima Amazona do sada otkriveno 50 osoba zaraženih koronavirusom, pa je najveća svjetska internetska trgovina uvela ručno mjerenje temperature svakog djelatnika koji dolazi na posao.

Kako bi prepoznavanje simptoma bilo brže i učinkovitije, skladišta Amazona u Velikoj Britaniji uvode termalne kamere koje će mjerenje temperature obavljati puno brže nego ručni termometri kratkog dometa koji su se do sada koristili.

U planu je da se mjerenje temperature novom metodom uvede i u sva druga skladišta Amazona, uključujući i njegov lanac za prodaju prehrambenih proizvoda Whole Foods.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da mjerenje temperature može dati lažne pozitivne rezultate na COVID-19 i nije učinkovito za one zaražene koji su asimptomatski, odnosno ni ne znaju da imaju virus jer ne osjećaju nikakve simptome.

Globalna potražnja za online dostavom je u posljednjih nekoliko mjeseci višestruko porasla, a Amazon u svojim skladištima koristi ljude i robote kako bi mogao osigurati isporuke. Prošli mjesec su otpustili djelatnika u New Yorku koji je organizirao prosvjed protiv radnih uvjeta u skladištima i zbog toga su se našli pod velikim udarom kritika od strane medija i organizacija za ljudska prava.