Vidi i Radio 101 prikupljaju laptope za učenike u Gunji

image

Osnovna škola "Antun i Stjepan Radić" Gunja, prije kobne poplave slovila je kao škola s najljepšim školskim vrtom kontinentalne Hrvatske. Na žalost, vodene bujice su uništile ovaj lijepi vrt, zajedno s učionicama i svim drugim prostorima škole, a učenici i profesori su od 19. svibnja raseljeni u druge škole, sve dok traju radovi na sanaciji i obnovi, koji bi školi trebali vratiti stari sjaj.

Naša izdavačka kuća Vidi i Radio 101, odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju "Nek svaki malac bude genijalac", s idejom da se organizira prikupljanje prijenosnih računala koja bi bila namijenjena najboljim učenicima škole. U razgovoru s ravnateljem škole saznali smo da je od 350 učenika odlično njih 127, dok je njih 16 odlično tijekom svih 8 godina školovanja.

Stoga je ideja da se za početak prikupe laptopi barem za tih 16 učenika, a tu na scenu stupaju naši čitatelji, posjetitelji web stranice Vidi.hr, te slušatelji Radija 101, voljni za doniranje svojih prijenosnika.

Sve njih pozivamo da se jave mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pošalju specifikacije laptopa koji žele donirati i kontaktne podatke koji uključuju ime i prezime, adresu i kontakt telefon, a mi ćemo odabrati 16 koji su prikladni za donaciju.

Vidi i Radio 101 će vlasnike odabranih prijenosnika potom kontaktirati i obavijestiti ih o detaljima vezanim uz preuzimanje laptopa i učenika kojem je doniran. 

Dakako, ekipa Vidilaba će se potruditi da prijenosnici budu savršeno osposobljeni, opremljeni osnovnim softverom i edukacijskim programima, te Carnetovim paketom internetske zaštite.

Ukoliko donator želi, na svaki odabrani laptop zalijepiti ćemo ime osobe koja ga je darovala s kontakt email adresom.

Ako se prikupi više od 16 laptopa, oni će biti također donirani marljivim učenicima osnovne škole u Gunji.

Akcija započinje u srijedu 18. lipnja 2014. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi najmanje 16 laptopa za najbolje učenike osnovne škole u Gunji.  

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Vidi-i-Radio-101-prikupljaju-laptope-za-ucenike-u-Gunji

Podijeli