Učionica budućnosti nakon Opatije u Zagrebu

image

Projekt Učionica budućnosti, koji je nastao u suradnji CARNeta i tvrtki Microsoft, Hewlett-Packard i STORM Computers, nakon premijere u Opatiji, stigao je u Zagreb.

Zagrebački učenici Tehničke škole Ruđer Bošković tako će biti u prilici isprobati novu dimenziju obrazovanja kroz korištenje multimedije i interneta, pomoću tableta s ekranom osjetljivim na dodir.

Koncept Učionice budućnosti temelji se na implementaciji i integraciji hardverskih i softverskih tehnoloških rješenja u klasične školske učionice s ciljem unaprjeđenja izvođenja nastave.

Rješenje omogućava izvođenje interaktivne nastave, korištenje nastavnih materijala u elektroničkom formatu (e-udžbenici, prezentacije, animacije, video-filmovi), provođenje dinamičkih testova i kvizova znanja, praćenje aktivnosti pojedinog učenika, prikupljanje i analizu aktivnosti i rezultata ispita pojedinog učenika, međusobnu komunikaciju između nastavnika i učenika, te mogućnost integracije s e-dnevnik aplikacijom za ocjenjivanje i vođenje evidencije o učeniku.

Osnovni dijelovi rješenja su mrežna i bežična infrastruktura za povezivanje pojedinih komponenti, pametna ploča, tablet računala, softversko rješenje pametne učionice, te elektronički nastavni sadržaj. Dio rješenja predstavlja edukacija i trening nastavnika koji će izvoditi nastavu u učionici budućnosti.

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Ucionica-buducnosti-nakon-Opatije-u-Zagrebu

Podijeli