Timelapse video: Gradnja Rimac Kampusa

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Krajem kolovoza započela je izgradnja budućeg suvremenog globalnog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology, vrijednog 200 milijuna Eura u Svetoj Nedelji, koji će biti jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi i to ne samo u automobilskoj industriji.

Kao sjedište za istraživanje, razvoj i proizvodnju, novi kompleks omogućit će tvrtki povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta od maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantni posao tvrtke, do velikoserijske proizvodnje sustava električnih pogona, baterijskih sustava i ostale tehnologije, razvijene za globalne automobilske tvrtke.

Istovremeno, u Kampusu će se proizvoditi Rimac Nevera kao i ključne komponente za buduće Rimac i Bugatti modele. Kampus je izgrađene površine od 100.000 m2, a ukupne površine od 200.000 m2. Nominirani izvođač radova je tvrtka Facies iz Svete Nedelje.

Sa testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering, i pogonima za proizvodnju i testiranje, novi Kampus bit će jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac Grupe.

Rimac Kampus biti će mjesto gdje će se dizajnirati i razvijati svaki budući Bugatti i Rimac model te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače. Prilikom dizajna Kampusa, hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja sa strane korisnika Kampusa.

Kako napreduju radovi na izgradnji kampusa možete pogledati u ovom videu.

Podijeli