Svjetska "zelena nagrada" za Vipnet i Ericsson Nikola Tesla

  • Objavljeno u Hrvatska
image

U Londonu je održana svečana dodjela nagrada Global Telecom Business Awards 2014., a među nagrađenim tvrtkama i proizvodima iz čitavog svijeta, Vipnet i Ericsson Nikola Tesla su u kategoriji Wireless Network Structure Innovation osvojili nagradu za zeleno poslovanje za projekt implementacije PSI sustava koji štedi energiju na baznim stanicama.

U suradnji s Ericssonom Nikola Tesla, Vipnet je implementacijom PSI sustava, na baznim stanicama koje se napajaju obnovljivim izvorima energije, ostvario bolju pokrivenost nego s klasičnim rješenjem, uz dodatne uštede za čak 40 do 50 posto. Vipnet se također može pohvaliti da je prva tvrtka u Europi i jedna od prvih u svijetu koja je implementirala PSI sustav i to na devet lokacija na jadranskoj obali, čime je postignuta 3G pokrivenost na lokacijama koje osobito ljeti u vrijeme turističke sezone bilježe značajan rast podatkovnog prometa.

U svojoj mreži Vipnet ima 50 odašiljača i 16 baznih stanica koje koriste obnovljive izvore za proizvodnju električne energije.

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/Svjetska-zelena-nagrada-za-Vipnet-i-Ericsson-Nikola-Tesla