Sto radionica na trećem tjednu znanosti

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Tisuće učenika osnovnih i srednjih škola pohrlilo je na otvorenje trećeg izdanja Tjedna znanosti u organizaciji udruge Muzza i Sveučilišta u Zagrebu

Tamo će tijekom ovog vikenda (do nedjelje 14. travnja u 19 sati) moći razgledati čak sto radionica čiji je cilj približiti i popularizirati znanost najmlađim generacijama koje će se možda jednog dana i odlučiti na studij i rad u jednoj od grana znanosti koje su predstavljene na ovom događaju. 

"Ovakvo interaktivno učenje sa znanstvenicima i profesorima izuzetno je bitno za djecu i mlađe jer im briše strah od znanstvenog područja i znanstvenika, daje im mogućnost da pitaju i nauče baš sve što ih zanima, kao i to da u razgovoru s profesorima saznaju zašto bi upisali pojedini fakultet u području za koji imaju interes. Upravo u ovo vrijeme svima nama izbor treba biti upravo znanost, obrazovanje i djeca", poručila je Đurđa Protić, začetnica ideje Tjedna znanosti.

Tjedan znanosti održava se u zgradi rektorata Sveučilišta u Novom Zagrebu na adresi Radoslava Cimermana 88. 

Od kemijskih pokusa i geoloških pokusa do učenja o radu u FSB-ovom trkaćem timu i njihovom bolidu, učenici osnovnih i srednjih škola moći će se okušati u praktički svakoj grani moderne znanosti i saznati koja njima najviše odgovara. Nekima možda pomogne u usmjerenju njihova obrazovnog puta, a nakon toga i njihove karijere. 

Podijeli