Prvi hrvatski 3D animirani film kreće u svijet

  • Objavljeno u Hrvatska
image

Producent Dino Krpan i koproducent Vinko Brešan, u kina će 5. siječnja 2023. lansirati prvi hrvatski 3D animirani film na čijem razvoju se radilo više od 10 godina.

Ovaj ambiciozni projekt u režiji Luke Rukavine i animaciji Siniše Mataića rađen je na temelju Ezopove basne i priče Darka Bakliže, koju su u scenarij pretočili Luka Rukavina i Rona Žulj prema ideji bračnog para Jadranke Soviček Krpan i Dine Krpana.

Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

"Cvrčak Ket voli svirati sa svojim bendom i zabavljati bezbrižne kukce iz okolice. Na Cvrčelli zabava nikad ne prestaje, a zima je tek izmišljotina uštogljenih mrava i teoretičara zavjere. U blizini živi mravica Antoneta, u društvu posvećenom graditeljstvu, disciplini i radu. Glazba je strogo zabranjena. Kad se Ket i Antoneta sretnu, među njima se brzo razvija bliskost. Može li Antoneta spasiti cvrčke od zime prije nego što je prekasno?", navodi se u opisu filma čiji najavni trailer možete pogledati u ovom videu.

Film dolazi u produkciji zagrebačkog studija Diedra i koprodukciji Zagreb Filma te je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a inozemni partner Attraction Distribution, već je dogovorio distribuciju u više od 30 zemalja širom svijeta.

Glasove glavnim likovima u filmu posuđuju poznati hrvatski glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić, Dušan Bućan, Mladen Vasary, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đurić i Hrvoje Kečkeš, dok su songovi djelo Gordana Muratovića, poznatijeg kao Coco Mosquito.

Podijeli